mandag 15. august 2011

sy, syr, har sydd? prosjekt #1 og #2

Da var prosjekt gjenbruk/ redesign så smått kommet igang. Dette har jeg tenkt på lenge! Men også her er jeg flinkere å samle inn stoffer enn å produsere. Trøster meg med at det er en superviktig del av "jobben". Og at når høsten kommer så er det bare å dra frem det ene plagget etter det andre og så bare redesigne det jeg er god for. Høsten er vel så smått i gang og det er jaggumed syingen også!

Ettersom denne bloggeren er litt rusten klarte jeg å glemme å ta før bilde av prosjekt #1. Dette var en genser  plukket ut etter at "onkel BS" ryddet skapet sitt. Onkel BS kan sine klær. Genseren var kjempefin. Deilig ull og et merke ikke en gang denne erfarne shopperen kjenner til. Jeg gikk med den en gang og fikk skryt. Men det var liksom ikke helt meg. Så den ble liggende. Helt til jeg kom over boken "Sikksakk" av May B. Langhelle. Her var mange inspirerende tips og mønster til gjenbruk. Anbefales å kikke gjennom!

Vel tilbake til prosjekt #1. Genser blir bukse:

Hals er blitt bukselinning og bråten på ermene er blitt bråten på buksebeina. Genialt!
Her "jukset" jeg det litt til og droppet å sprette det opp å sy sammen....

"Onkel BS" vet ikke at også jeg har vært å rotet gjennom sekken med tøy - så blir nok en overraskelse når veslefrøkna kommer i denne..  
 


Prosjekt #2 Genser blir hundedekken.
Også her glemmer jeg å ta før bildet. Når jeg innser bloggertabben pussler jeg genseren sammen igjen. Dette blir bra. Delene jeg bruker er 1 arm + 1/4 av halsen. Ettersom det skal bli hundedekken til fine frøkna passer det godt at genseren kommer fra oppdretteren vår. Hun skal flytte og jeg var så heldig å få plukke ut av kassert tøy.

mon tro om det blir noe til meg også?? "Kusinen" er på ferie hos oss. Moro!


 Ja! kanskje jeg skal si noe om hvorfor frøkna får dekken. For det er absolutt ikke å anbefale at disse søte små skal gå rundt med gensre med mindre det er (eh.. ja) bikkjekaldt.. (Vi må jo tenke på pelsutvikling!)
Men nå har frøkna vår fått sår under magen. For å hindre henne i å slikke på dem må de dekkes til.

Resultat #2 UTEN oppskrift eller mønster! Jeg er superstolt og meget fornøyd med resultatet!
Festes på siden av magen med borrelås. Nå har det seg sann at fargene på bildene lyger litt.. både bukse og hundedekken er i brune farger.


Ønsker dere en superfin uke!

4 kommentarer:

 1. Redesigning på høyt nivå, her ser jeg =) Nå også til hund! Så lurt ;)
  Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg,
  mvh Siv

  SvarSlett
 2. Jeg er også på syingen for tiden. Synes det er kjempegøy (og tidvis meget frustrerende!) Takk for tips om bok- og hurra meg rundt for kreativt uttenkt hundedekken. Meget bra. Stjerne i boken for både prosjekt 1 og 2!! :)

  SvarSlett
 3. Det deilige med blogg er at her kan man usjenert legge frem eget mesterverk. snille dere som kommer med ros. Varmer et ung syerske- hjerte :) Gleder meg til å se dine sysaker, Eple :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...